Dossier:
Vervoer

LET OP: We werken aan de vernieuwing van de bibliotheek. Klik op 'alle documenten' voor het voorlopige overzicht van documenten per thema.

Introductie

Uit de benchmark voor de zorg blijkt dat het vervoer van patiënten en medewerkers gemiddeld het op één na grootste aandeel heeft op de CO2-voetafdruk (na het energieverbruik voor de gebouwen). Voor de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg ligt het aandeel van vervoer rond 40% van de totale milieu-impact, terwijl voor verzorgings-, verpleeg- en ziekenhuizen dit ongeveer 20% is.

Dit dossier gaat over het thema “Vervoer”. Het richt zich op de wetgeving rondom dit thema, maar ook op de aanpak in de praktijk: Hoe zet ik een intern mobiliteitsbeleid op? Hoe creëer ik draagvlak binnen mijn zorginstelling? Hoe monitor ik mijn vervoer en welke maatregelen hebben de meeste impact? Al met al een volledig dossier waarmee elke zorginstelling het vervoer kan verduurzamen.

Werkgroep Duurzaam Vervoer
De werkgroep Duurzaam Vervoer van MPZ houdt zich bezig met de ontwikkelingen rondom duurzame mobiliteit. Het draaiboek Duurzame Mobiliteit voor intramurale zorginstellingen is opgesteld door de werkgroep en zit vol praktische handvatten en tips voor zorginstellingen.

Volgende